Krisztina Konyhája

Matróztál

2011. március 14. 10:34 - krisztinakonyhaja

Hozzávalók:


1 kg burgonya

60 dkg csirke mellfilé

Bors

Majoranna, 1 kávéskanál

Sülcsirke fűszerkeverék, ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

6 tojás

4-5 evőkanál tejföl

Kb. 0,5 liter lecsó

2 fej vöröshagyma

2 evőkanál tejszín





A krumpliból sült krumplit készítünk, - jelen esetben áttört, főtt krumplit ízesítettem sóval, borssal és azt használtam-, de az eredeti recept sült krumplit ír, majd egy tűzálló tál aljára rakjuk a burgonyát. Közben a csirke mellfilét kockára vagy csíkokra (ki, hogy szereti) vágjuk, és kevés olajon a sóval, borssal, majorannával és sült csirke fűszerkeverékkel, valamint az apróra vágott hagymával, fokhagymával, - amit előzőleg üvegesre pirítottunk-, puhára pároljuk. A lecsót ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és pár percig lassú tűzön összeérleljük. Ha ez megvan, ráöntjük a krumpli tetejére. Végül a 6 tojásból 4 evőkanál tejföllel, 2 evőkanál tejszínnel omlettet készítünk, amit a lecsós hús tetejére teszünk, és forró sütőbe tesszük kb. 15 percre.



5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavarda.blog.hu/api/trackback/id/tr8613997340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bianka 2011.03.14. 11:49:33

Nagyon guszta

Mrita 2011.03.14. 11:58:22

Ez nagyon guszta, biztos finom, és étvágygerjesztő.

Krisztina konyhája 2011.03.14. 12:16:19

Köszönöm :)

családi tűzhely 2011.03.14. 15:58:39

Nekem is nagyon tetszik:)

Mónika 2011.03.14. 19:26:15

Az ilyen egytálételeket nagyon szeretjük! Jól néz ki!
süti beállítások módosítása