Krisztina Konyhája

Blogszülinap, díj, somlói galuska és egyebek

2011. augusztus 09. 16:51 - krisztinakonyhaja

Elég rég nem írtam, mondhatnám, hogy alkotói válságban voltam, de mivel nem tartom magamat művésznek, így ezt nem mondhatom, de valahogy mostanában csak a jól bevált receptek kerültek elő, így nem is volt mit feltenni a blogra. Közbejött egy kéthetes szabadság, ami szintén sok időt elvett a netezéstől, főleg, hogy egy hétig egy rokon kisfiú is nálunk vendégeskedett és szinte reggeltől estig programoztunk valahol, képek köv. bejegyzésben.

Most így pont egy évvel a blog indulása óta (huha 1 éves lett a blogom, nem gondoltam volna, hogy ilyen kitartóan fogom írni és ennyire fog szórakoztatni, valamint ennyi kedves, új barátot, ismerőst köszönhetek majd a blogomnak) Ezúton is köszönöm a sok kedves hozzászólást, biztatást és látogatást a blogomon.) Ennyit az érzelgős részről, mivel egyébként sem vagyok egy nagy szülinapot ünneplő :))

Fogyis recepteket, majd akkor folytatom, ha igény lesz rá a neten így is rengeteg jobbnál jobb tipp kering, így szerintem, akit érint megtalálja a kiváló tippeket.

Egy nagyon kedves díjat kaptam az elmúlt hetekben Csillától , ezúton üzenem Neki, hogy nagyon tetszik a blogja és sok sikert kívánok a blogoláshoz. Gyakori vendég leszek Nála :))




Egy remek hírt is kaptam ma, a Nestlé által meghirdetett babareceptversenyenmediterrán pörköltöm lett az egyik díjazott, köszönöm szépen a szavazatokat minden kedves látogatómnak.

Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.

Azt hiszem már csak a somlói galuska receptje maradt hátra.

Lap:

1-1 készen kapható sima és kakaós piskótalap

Öntet:

20 dkg kristálycukor
2,5 dl víz
1 dl rum
1 cs vaníliás cukor
1 narancs és 1 citrom reszelt héja

Krém:

5 dl tej
3 tojás
5 csapott ek. liszt
3 ek. porcukor
1 rúd vanília

Töltelék:

10 dkg dió
5 dkg baracklekvár
10 dkg mazsola
1 kávéskanál kakaó

Csokiöntethez:

Ha nagyon sietünk egy főzés nélküli csokipuding ;)
vagy
10 dkg kakaó
25 dkg cukor
1,5 dl víz
1 dl rum (nálunk most kókuszlikőr került bele 2 ek.)

Tetejére:

Tejszínhab
Pörkölt mogyoró

Az öntethez összekeverjük a kétféle cukrot, a citrushéjakat a rumot és a vizet és egy lábasban összeforraljuk, majd kihűtjük.

A krémhez 4 dl  tejet felforralunk és  belefőzzük az előzőleg 1 dl tejjel összekevert tojások sárgáját a vaníliarúd kikapart magjait és a lisztet. Sűrűsödésig főzzük, majd amíg még meleg hozzáadjuk a tojások felvert habját.  Ezt is kihűtjük.

A csokiöntethez a kakaóport a cukorral a vízzel és a rummal lassú tűzön forrásig melegítjük, majd kihűtjük.

A diót apróra vágjuk, a mazsolát rumba áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A sima piskótából tetszés szerinti kockát vágunk és meglocsoljuk az öntettel, rákenjük a baracklekvárt, majd megkenjük a krémmel és megszórjuk a  dióval és mazsolával. Ráhelyezzük a kakaós piskótát és ugyanígy megkenjük, végül beborítjuk a sima piskótával.
Annyi kockát készítünk, amennyi piskótánk van.

A végén leöntjük a csokiöntettel, megszórjuk mogyoróval és tejszínhabbal tálaljuk.




7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavarda.blog.hu/api/trackback/id/tr7313997404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nempiskóta 2011.08.09. 20:19:18

Istenien néz ki!

Mesi 2011.08.09. 21:30:31

Gratulálok mindenhez! :) Mozgalmas időszak ez! A somlói pedig... eszméletlen!

Krisztina konyhája 2011.08.10. 06:13:04

Köszönöm szépen :)

Petra 2011.08.10. 09:07:44

Boldog blogszülinapot! A somlói szuper. :)))

egycsipet 2011.08.10. 10:16:43

Boldog "blogszülinapot"! :))

Gizi 2011.08.10. 15:34:39

Boldog blogszülinapot kívánok!!!Gratulálok a díjhoz!!! A somlói pedig nagyon finom lehetett.:)

Hungarian Castles 2011.12.19. 22:49:40

nagyon jól néz ki, meg is éheztem :)
süti beállítások módosítása