Krisztina Konyhája

Piros Aranyos, sajtos medvehagymás falatka

2012. április 21. 17:51 - krisztinakonyhaja

Mi is lehetne jobb,  mint egy villámgyorsan elkészíthető finom falatka egy szombati munkanap után.
Nem tudom Ti, hogy viselitek a szombati plusz munkanapot, mert én személy szerint nagyon rosszul (még akkor is, ha tudom, hogy a jutalom 4 nap munka nélküli pihenés), ezért ilyenkor a főzés és a sütés is minimumokra szorítkozik, így volt ez ma is.

Piros Aranyos, sajtos, medvehagymás falatka

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
Piros Arany (csemege)
sajt
medvehagyma


A tésztát kinyújtjuk, az egyik felét megkenjük piros arannyal majd reszelt sajtot szórunk rá, én még itt tettem rá egy kis finomra vágott medvehagymát, (ha már szezonja van). Ráhajtjuk a tészta másik felét és sodrófával még egy picit lelapogatva nyújtjuk. Derelyevágóval csíkokra vágjuk és mielőtt a tepsibe tennénk csavarunk egyet rajtuk.
180C-on aranybarnára sütjük.

Egy jó pohár fehérborral kifejezetten finom.

Nem is kell ennél finomabb és egyszerűbb sós sütemény.





3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavarda.blog.hu/api/trackback/id/tr8413997594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kert utca 2012.04.21. 22:21:53

Nálunk a paradicsomos verzió a kedvenc ebből, sima sűrített paradicsomot szoktam fűszerezni, mikor mi van itthon alapon (só, bors és bazsalikom, fokhagyma, oregano stb.). Baráti összejöveteleken 10 perc alatt elfogy.

trollanyu 2012.04.22. 00:50:15

Nagyon jól néz ki:) Aranyos, ötletes és biztos finom is:) Nálunk is a sós villámgyorsan fogy.

Roza 2012.04.23. 14:36:56

Nagyon ötletes és guszta:)
süti beállítások módosítása