Egy nagyon kedves meghívásnak teszek eleget, mely Zsuzsától a csont nélkül blog írójától érkezett.
A játék szabályai a következők voltak.
1. Ha megkaptad a felkérést, tölts fel egy olyan ételt a blogodra vagy honlapodra - a mozgalom logójával együtt -, amit egészséges vagy a megszokottnál egészségesebb módon készítettél el.
2. Az egyetlen kikötés a recepttel kapcsolatban az, hogy megfeleljen a "Fő az egészség!" mozgalom szempontjainak.
3. A recept mellett tanácsokat adhatsz egészséges elkészítési módokról, vagy írhatsz alapanyagokról is.
4. A felkérést 2-3 bloggernek add tovább, akiket erről értesítesz kommentben vagy e-mailben.

A tavasz nagy kedvence a cukkini került előtérbe, amit a kisfiam kedvenc szószával az elmaradhatatlan bolognai-val töltöttem.
80 dkg darált pulykahús
8 db gömbcukkini
1 üveg házi paradicsom/darabos/
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. izsóp
1/2 csokor bazsalikom
1 ek. majoranna
olívaolaj
só, bors
1 kk. nyírfacukor
kevés tej
1 kis darab kecskesajt
A cukkinik húsát kiszedjük egy tálba, a magokat ne tegyük bele. A vörös hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd a vöröshagymát olíva olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a fokhagymát és az apróra vágott fűszereket, és a cukkini kivájt húsát jól átforgatjuk, ne sokáig, mert gyorsan leég. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, felöntjük a paradicsommal és kevés tejjel. Sózzuk, borsozzuk és nyírfacukorral ízesítjük. A húst puhára főzzük. Megtöltjük a gömbcukkiniket a bolognai szósszal, majd 180C-os sütőben a cukkini puhulásáig sütjük, mielőtt teljesen kész lenne, levesszük a cukkini "kalapjait" és kecskesajtot morzsolunk a szószra, a sütőben még pár percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, visszatesszük a cukkini kalapkáit és tálaljuk.
Akiket játékra szeretnék invitálni: