Krisztina Konyhája

Fűszeres brokkoli krémleves-húsvétra percek alatt elkészül

2014. április 16. 18:10 - krisztinakonyhaja

Ez egy nagyon gyors tavaszi leves, akár húsvétra is pillanatok alatt elkészülhet.  Nálunk egyébként is nagy népszerűségnek örvendenek a krémlevesek, így szeretem a brokkolit is belecsempészni a variációk közé, mert egyébként a gyerkőc nem igazán szereti sem a brokkoli illatát, sem az ízét, ebben a levesben viszont a fűszereknek és a tejszínnek köszönhetően átalakul az íz és az utolsó cseppig elfogy a leves a tányérból.

Én-Brokkoli: 1-0, hurrá!

 

500 g brokkoli

1 ek vaj

só, bors, vegeta, majoránna, szerecsendió

500 ml főzőtejszín

sajt

pár szelet kenyér

 

A brokkolit vegetával ízesített vízben megfőzzük.

Összeturmixoljuk, de figyelve, hogy az összes főzőlé nem fog kelleni, kb. annyi főzőlével turmixoljuk, hogy egy finom krémes állagot érjünk el.

Visszatesszük a tűzhelyre, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót adunk hozzá, majd hozzáöntjük a tejszínt és forralunk rajta. A végén elkeverjük benne a vajat.

A kenyeret kockára vágjuk, serpenyőben finom aranybarnára és ropogósra pirítjuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott friss majoránnát és a leves tetejére halmozzuk.

Ízlés szerint sajttal megszórjuk a levest.

WP_001679

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavarda.blog.hu/api/trackback/id/tr9213997896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása