Hamarosan visszatér a nagy meleg és a dinnye szezon is a nyakunkon. Használjuk ki amíg lehet készíthetünk akár könnyű krémlevest is. Nálunk ez nagy nyári kedvenc, minden idényben előkerül.
1 nagy érett sárgadinnye
porcukor (a dinnye édességétől függően, reméljük nem tököt fogunk ki)
1 csipet fahéj
2 dl tejszín
A második variációhoz Amaretto likőrből 1 mk.
A dinnyét félbevágjuk kimagozzuk, a húsának a háromnegyedét leturmixoljuk, majd cukorral és a fahéjjal is átmixeljük, végül hozzáadjuk a tejszínt elkeverjük és jól behűtve dinnyekockákon/csíkokon tálaljuk.
A második variációnál hozzáadjuk az Amaretto likőrt is a mandulával remek összhangba kerülnek az ízek.
Készen is van a könnyű nyári levesünk.
A tetejére mentalevelet teszünk.