Krisztina Konyhája

Sárgadinnye krémleves-alkoholos és mentes változatban

2014. július 23. 17:24 - krisztinakonyhaja

Hamarosan visszatér a nagy meleg és a dinnye szezon is a nyakunkon. Használjuk ki amíg lehet készíthetünk akár könnyű krémlevest is. Nálunk ez nagy nyári kedvenc, minden idényben előkerül.

1 nagy érett sárgadinnye
porcukor (a dinnye édességétől függően, reméljük nem tököt fogunk ki)
1 csipet fahéj
2 dl tejszín

A második variációhoz Amaretto likőrből 1 mk.

A dinnyét félbevágjuk kimagozzuk, a húsának a háromnegyedét leturmixoljuk, majd cukorral és a fahéjjal is átmixeljük, végül hozzáadjuk a tejszínt elkeverjük és jól behűtve dinnyekockákon/csíkokon tálaljuk.

A második variációnál hozzáadjuk az Amaretto likőrt is a mandulával remek összhangba kerülnek az ízek.

Készen is van a könnyű nyári levesünk.

A tetejére mentalevelet teszünk.

Kép-1538

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavarda.blog.hu/api/trackback/id/tr3813997928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása