Krisztina Konyhája

Kakukkfüves, sült fokhagymakrémleves

2014. november 19. 20:00 - krisztinakonyhaja

Egy kellemes melengető levest hoztam, ebben a hideg időben igazi segítség az immunrendszerünknek.

4 fej fokhagyma
1 csipet kakukkfű
1 teáskanál vaj
olaj
só, bors, mustár
kb 3-4 dl tejszín
pici cukor

A fokhagymát a vajon aranybarnára sütjük, a vége felé hozzáadunk 1 csipet kakukkfüvet.
A sült fokhagymához annyi olajat adunk, hogy egy szinten legyen az olaj és a fokhagyma, majd kevés mustárral, sóval, borssal és cukorral gazdagítjuk, végül kézi mixerrel összepürésítjük.
Felöntjük annyi tejszínnel, hogy krémes állagot kapjunk forralás után(éppen csak forrjon, nem szabad sokáig rotyogtatni), a tejszín mennyisége függ a tejszín minőségétől lehet, hogy picit több vagy kevesebb szükséges, nekem most kb.3-4 dl elég volt.
Összeforraljuk, ha szükséges még utána igazítunk az ízeknek.

Kép-771

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavarda.blog.hu/api/trackback/id/tr8613998002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása