Tavasszal szeretem a színeket az asztalra varázsolni és nem utolsó sorban finom és egészséges ételt tenni a család elé egy-egy nehéz nap után, vagy éppen reggelire. A blog ráncfelvarráson és tavaszi megújuláson esik át, de azért jut idő egy-egy színes tavaszi finomság elkészítésére.
Mutatom is a családom kedvenceit.
Olyan mutatós és színes ételeket válogattam össze, amihez tényleg nem kell konyhatündérnek lenni és az elkészítésük sem bonyolult, ráadásul még bókokat is begyűjthetünk.
Vegyük elő az összes zöldséget, ami otthon van tépkedjük és vágjuk össze őket. Ezután egy joghurthoz kevés mézet, mustárt, sót és borsót adunk, majd jól összekeverjük a salátával. Egy nagyobb méretű pogácsaszaggatót megtöltünk a keverékkel, majd óvatosan levesszük róla és így szép, rendezett salátástálat kapunk. Végezetül szórjunk sajtot a tetejére.
02 | Tavaszi tekercs, egyszerű salátával.
A tavaszi tekercset általában készen szoktam venni, de mellé egy nagyon egyszerű salátát bőven belefér az időmben összeállítani. A salátába csak uborka, paradicsom és lilahagyma kerül, amire kevés tengeri sót szórok és jól összekeverem. Tálaláskor a kedvenc öntetünket tegyük rá. Igazán egyszerű, de szép tál.
03 | Minden jóval megtöltött pogácsa
A pogácsához gyakran ezt a receptet használom:
1/2 kg túró
1/2 kg liszt
1/2 kg margarin
3-4 kávéskanál só
1 tojás a tetejére
Ezt az egészet összegyúrjuk, bedobjuk a hűtőbe, ahol megpihen egy éjszakát és másnap már csak nyújtjuk, szaggatjuk, tojással megkenjük, majd megsütjük és végül megesszük.
Azonban, ha nincs időnk bármilyen pogácsa megteszi, amit szeretünk. A pogácsát kettévágom és egyszerűen megtöltöm azokkal a finomságokkal, amit a hűtőben találok, egyik legjobb módja a hűtő kiürítésének.
Nálam ezek szokta belekerülni:
-sajtok
- maradék sültek
- mindenféle zöldség
- esetleg maradék franciasaláta, vagy bármely más könnyen romlandó saláta
Ez szintén egy remek módja a pogácsa feldobásának.
Elkészítem az egyik legegyszerűbb salátámat, amibe kerül kukorica, borsó, alma és némi jó minőségű majonéz.
05 | Tavaszi zsongás smoothie
Gyakran fogyasztom reggelire és vacsorára egyaránt.
1 banán
1 nagy marék fagyasztott eper (ha friss epret használunk, akkor pótoljuk 2-3 jégkockával)
2-3 db friss bazsalikom levél +díszítés
½ marék dió+ némi darált dió a tetejére
4 dl tej
Nagyon kevés vanília aroma, vagy egy negyed vanília rúd belseje
1 ek. méz, vagy ízlés szerint lehet picivel több is
1 csipet frissen őrölt bors
Minden dobjunk a turmixgépbe és pár másodpercig turmixoljuk össze a hozzávalókat.
Pohárba töltjük, a tetejét megszórjuk darált dióval és bazsalikom levéllel díszítjük.
Nálatok milyen a tavaszi ételek készülnek?