Krisztina Konyhája

Krémleves, csupán 3 hozzávalóból - karácsony előtti "Anyaidő" jegyében

2017. december 15. 11:39 - krisztinakonyhaja

Idén minden téren megpróbálok kicsit lassítani, így a karácsonyi menü elkészítése előtti napokban is igyekszem gyors és finom ételeket a család elé tenni. A leves mellé általában még kínálok valamilyen gyorsan elkészíthető süteményt is, így garantáltan senki nem marad éhes.

A fontos szempontok:

  • Kevés hozzávaló
  • Laktató
  • Könnyen elkészíthető
  • Finom
  • Pénztárcabarát

Ma egy szuper gyors krémleves készült, mindössze 3 hozzávalóból és nagyon rövid idő alatt.

Hozzávalók:

  • vasárnapról megmaradt húsleves, csak a leve, vagy kockából főzött alap
  • 45 dkg szeletelt csiperke gomba
  • 0,5 liter tejszín

Elkezdem főzni a szeletelt gombát, annyi levesben, amennyi bőven ellepi és kényelmesen meg tud benne főni. Amennyiben szükséges még ízesítem a levest, ez leginkább a kockából készült levesnél fontos. Amikor puha a gomba mehet bele a tejszín, miután felforrt botmixerrel krémleves állagúra mixelem.

A tetejére ízlés szerint kerülhet:

  • vajban pirított kenyérkocka
  • levesgyöngy
  • sajt
  • petrezselyem

A feltétek el is hagyhatóak, anélkül is ízletes meleg levest tehetünk az asztalra.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek nyomj egy like-ot a facebook oldalamra és az instagramomra, hogy ne maradja le a hasonló bejegyzésekről!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavarda.blog.hu/api/trackback/id/tr1013998166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása