Krisztina Konyhája

Mozzarella saláta Jamie Oliver-től

2015. július 12. 07:29 - krisztinakonyhaja

Az eredeti receptet Jamie Oliver könyvében olvastam, már elsőre nagyon megtetszett, és ez már évekkel ezelőtt volt, ha vendégek jönnek ezt a receptet biztosan előveszem, de egy kemény munkanap végén is remek vacsora válik belőle. Igazi nyári finomság. Annyit változtattam az aprónép miatt, hogy nem chilipaprikát vágok apróra, hanem piros kaliforniai paprikát, és nem koriandert teszek rá, hanem finom petrezselymet.

Recept:

4 db mozzarella golyó
1 citrom
1 szelet kaliforniai paprika (chilipaprika is lehet)
1 kisebb csokor petrezselyem (koriander is lehet)
kb. 8 ek. tejföl
só, bors, olívaolaj

Tálaláshoz: pirítós, paradicsom

Elkészítés: A mozzarellát szeletekre vágjuk, egy lapos tányérra rakosgatjuk és jól megkenjük a szeleteket tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. A citrom héjából krumpli hámozóval levágunk kb. 3 nagyobb csíkot és ezt vékonyka csíkokra vágjuk, rászórjuk a sajtra, majd a fél citrom levét is rácsurgatjuk. Megkóstoljuk, hogy elég sós illetve elég citromos-e. Rácsíkozzuk nagyon vékonyan a kaliforniai paprikát (vagy chilipaprikát), rátépkedjük a petrezselymet (vagy koriander), de ne túl apróra, látszódjanak a szép levelek. Végül, ha megkóstoltuk és jók az ízek ízlés szerint olívaolajat csurgatunk rá (kb. 2 ek.)
Pirítóssal és paradicsommal tálaljuk. Hűtőben pár napig eltartható.

Szólj hozzá!

Könnyed olaszos vacsora- húsos házi ravioli a nyár ízeivel

2015. július 11. 07:19 - krisztinakonyhaja

Az olasz konyhát nagyon szeretjük és szerintem mindenki tudja, hogy nincs is finomabb egy házi raviolinál, hússal gazdagon megtöltve, paradicsomos szószba forgatva és finom sajttal megszórva, mindezt kiegészíti a saját termesztésű fűszerek és a perszelő napon érett friss paradicsom zamata.
Tökéletes!
A tésztához
20 dkg liszt
2 tojás
A töltelékhez
1/2 fej vöröshagyma
15 dkg darált hús
só, bors, pici piros paprika
1 ek. zsír
1 ág kakukkfű
A mártáshoz
40 dkg paradicsom
2 ág kakukkfű
7 levél bazsalikom
só, bors, pici cukor
1 ek. olíva olaj
1 csapott tk. cukor
1 ek. házi ketchup
1 gerezd fokhagyma
A tetejére parmezán
A lisztet a tojással összegyúrjuk, majd tésztagéppel vagy lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A kockára vágott hagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig keverünk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk,  majd addig keverjük míg  a vizet amit kiengedett el nem párologtatjuk. Megszórjuk a kakukkfűvel és kézi mixerrel pépesítjük.
A tésztát miután kinyújtottuk két részre vágjuk, az egyik felére egymástól egyenlő távolságra a húsból kis halmokat kanalazunk, majd a tészta másik felét ráborítjuk és derelye vágóval kockákat vágunk. Kézzel lesimítjuk, úgy, hogy a töltelék mellől a levegőt kipréseljük. Végül formázzuk.
A tésztát a deszkán hagyjuk még elkészítjük a szószt.
A paradicsomokat forrázással megszabadítjuk a héjuktól, egy lábasban az olajat felhevítjük az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk és gyorsan átkeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot, a ketchupot, a sót, borsot és a cukrot. Az apróra vágott fűszerekkel ízesítjük. Felforraljuk, majd félretesszük.
A tésztát sós, olajos vízben kb. 15-20 perc alatt kifőzzük és a forró szószba forgatjuk.
A tetejét meghintjük sajttal.
Szólj hozzá!

Meggyleves süteménybe zárva

2015. július 10. 06:16 - krisztinakonyhaja

Ennek a sütinek az illata és az íze is olyan, mint egy finom meggylevesé.  Igaz szinte minden hozzávaló belekerült ebbe a finom sütibe, ami a meggylevest igazán ízletessé és üdévé teszi. A meggy frissen szedett volt, ami szintén sokat javított az ízeken.  Elkészítés sütés nélkül kb. 10 perc, a meggy magozása vehet el csak egy picit több időt, de ennyit mindenképpen megér.

Szintén egy süti, aminek akár még melegben is érdemes nekilátni.

2-3 marék kimagozott meggy

18 dkg liszt

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor vagy negyed rúd vanília belseje

4 tojás

3/4 csomag sütőpor

4 csipet fahéj

3 csipet szegfűszeg

2 dl tejszín (sűrű, magas zsírtartalmú tejszín)+ felvert habtejszín a tálaláshoz

zsemlemorzsa+vaj a forma aljára

Egy piteformát kivajazunk, megszórjuk egyenletesen zsemlemorzsával.

Egyenletesen elosztjuk a meggyet a forma alján

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.

A tojásokat elkeverjük a 2 féle cukorral, a tejszínnel és a fűszerekkel

Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Szép sima tésztát kell kapnunk.

A tésztát a gyümölcsre öntjük, elsimítjuk.

180 C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, szép aranybarna kell, hogy legyen a teteje.

Porcukorral megszórjuk és tejszínhabbal tálaljuk.

Szólj hozzá!

Sárgabarack krémleves - hűsítő leves a fáról

2015. július 09. 06:12 - krisztinakonyhaja

Maradjunk a hűsítő krémleveseknél, mert szerintem mostanában nincs is náluk jobb választás.

A leves szinte készülhet bármilyen idénygyümölcsből, a lényeg, hogy sok gyümölcs legyen benne, na meg persze jó hideg legyen.

kb. 1,5 kg sárgabarack
0,5 l tejföl
5-6 ek liszt
8-9 púpozott evőkanál cukor, nálam ez jóval több, de mi kellemesen édesen szeretjük, kóstolgatni kell kinek, hogy finom.
2 ek. citromlé
csapott teáskanál fahéj
1/4 teáskanál szegfűszeg
1 dl bor
Az ízeken főzés közben érdemes igazítani

A felezett, kimagozott citromlével meglocsolt barackot feltesszük kb. 3 liter vízben főni /igazából a héjától is érdemes lenne megszabadítani, de mivel ilyen melegben ehhez kinek van kedve és héjastól szoktam főzni, a turmixolásnál ugyanis nyoma sem marad, de ha simán esszük akkor sem zavaró/, jó bőven lepje el a víz, hozzáadjuk a bort és a fűszereket, valamint a cukrot. 15-20 percig főzzük. A lisztet és a tejfölt simára keverjük,  1-2 merőkanállal hozzákeverünk a tejfölös liszthez a forró barackléből,  ezt is simára keverjük, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a leveshez és simára keverjük, rövid ideig magas lángon főzzük. Ízlés szerint le is turmixolhatjuk, ilyenkor érdemes díszítéshez megtartani 1-2 friss barackot valamint mentalevelet tehetünk a tetejére. Lehűtve tálaljuk.

Szólj hozzá!

Mentás, joghurtos uborkakoktél- a legjobb nyári üdítő vendégváró koktél

2015. július 08. 07:06 - krisztinakonyhaja

Egy igazán kellemesen üdítő, hideg leveskoktéllal várhatjuk a vendégeket, vagy ülhetünk ki naplementét nézni, ráadásul könnyedén elkészíthetjük.
Leves, mert hordozza magában egy jó hideg krémleves tulajdonságait, koktél, mert könnyen kínálhatjuk akár előételként is egy koktélpohárból. Abszolút alkalmas egy nyári grill party indítójaként, afféle vendégfogadóként, kivesszük a hűtőből és már adjuk is az érkező vendégek kezébe.

A kétféle hagyma el is hagyható, ha érzékenyebb a gyomrunk, mert a sajt önmagában is elég nehéz, bár ha bírjuk hagymával akkor sokkal intenzívebb ízvilágot kapunk.

70 dkg uborka
6 nagyobb mentalevél
1/4 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál cukor
1 teáskanál só
180 g joghurt
kb. 2 dl ásványvíz
12 darab mini paradicsom
4 db mini parenyica sajt

Az uborkát megtisztítjuk,  feldaraboljuk és robotgépbe tesszük a mentalevéllel, olívaolajjal, cukorral, citromlével, sóval, a kétféle hagymával és a joghurttal. 2-3 perc alatt simára turmixoljuk majd kb. 2 dl vízzel felengedjük, pont annyival, hogy egy kellemes krémes állagot kapjunk.
1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztás előtt kb. 15 percre áttesszük a mélyhűtőbe, hogy a teteje éppen megszilárduljon, de alatta kellemesen kanalazható maradjon a leveskoktélunk.
A tetejére mini paradicsom és mini parenyica sajt kerül.

Szólj hozzá!

Útravaló keksz - táborozó csemetéinknek valami gyorsat és finomat

2015. július 07. 12:00 - krisztinakonyhaja

A család legifjabb tagja életében (és a mi életünkben) először indul táborozni.

kép forrása: http://www.berwickmaine.org

Egy jó kis kekszcsomag nélkül nem engedhetem el, így készült el az útravaló keksz. Időhiányban szenvedőknek ajánlom, mert nagyon gyorsan elkészül, nincs pepecselés, a legtöbb hozzávaló géppel összedolgozható és nekünk tényleg csak minimális energiát kell ráfordítanunk az elkészítésére.

Bőven jut a többi táborozó kis barátnak is ebből az adagból.  Az adag akár felezhető is igény szerint.

1 kg liszt

2 tojás+2 tojássárgája

2 dl tejföl

15 dkg vaj (nem margarin)

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom lereszelt héja

1 kávéskanál szódabikarbóna

30 dkg cukor

1 csipet só

 

A lisztet elkeverjük a vajjal, a tejföllel, a tojásokkal és a kétféle cukorral. Ezt a munkafázist legjobb géppel elvégezni. Ezután jöhet hozzá a citrom héja, a só és a szódabikarbóna. Simára gyúrjuk, ezt már kézzel érdemes csinálni.

Diónyi gombócokat formálunk. A gombócokat egy előre sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egy lisztbe mártott pohár aljával ellapogatjuk, elég vékony kell, hogy legyen a tészta kb. késhát vastagságú. A pohár alja akár lehet díszes is, akkor szebb lesz a keksz. Kekszformákkal is dolgozhatunk.

Kb. 160-170 C-on rövid idő alatt megsütjük, érdemes figyelni, mert ahogy az oldala picit barnulni kezd már vehetjük is ki a kekszeket. A sütési idő itt nagy mértékben függ a sütőtől is. Lényeg, hogy ne hagyjuk magukra a kekszeket.

Egy tálcára téve kihűtjük (ne hagyjuk a forró tepsin), majd légmentes dobozban tároljuk.

utikeksz

Szólj hozzá!

Készítsünk tortát a kánikulában is összesen 45 perc alatt

2015. július 07. 07:03 - krisztinakonyhaja

Hihetetlen, de 45 perc alatt tényleg elkészíthető otthon is egy gyümölcstorta.

Nem éri meg boltban vásárolni a sokszor már kicsit szikkadt gyümölcstorta alapot, amikor otthon az alapot sütéssel együtt 25 perc alatt elkészíthetjük.

Ráadásul a fennmaradó 20 percben a tortát be is tudjuk fejezni.

Ami a legjobb, hogy ebben a melegben sem megterhelő a torta elkészítése.

Lássuk hogyan, kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom a siker biztos.

WP_000740

Az alaphoz, 27 cm tortaformát használva

4 tojás

10 dkg cukor

10 dkg liszt

1,5 ek olaj

margarin és liszt a forma kikenéséhez

Krém:

1 csomag tejszín ízű pudingpor

3 ek. porcukor

4 dl tej

A tetejére:

1-2 banán vagy tetszés szerintin gyümölcs

1 csomag zselatin

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább verjük a habot. Ezután egy keverőtálba kanalazzuk a habot, majd a tojássárgákat egyenként  hozzákeverjük, valamint az olajat és végül a lisztet egy keverő lapát segítségével beleforgatjuk amíg szép sima tésztát nem kapunk.

A tortaformát alaposan kikenjük margarinnal, ügyelve, hogy a recéket is alaposan bevajazzuk, mert csak akkor lesz szép a torta formája. Vékonyan behintjük liszttel és a tésztát a formába simítjuk.

Alul-felül sütésre állítva a sütőt előmelegítjük és 180 C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűvel ellenőrizzük a tésztát, ha nem ragad a tűnkre a tészta, akkor elkészült.

Ezalatt megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. Kövessük a csomagoláson előírtakat, csak a tej és cukor mennyiségét változtassuk, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.

A kihűlt tortát megkenjük a megfőzött pudinggal, majd a gyümölcsöt rárakjuk.

A tasakon található információk szerint elkészítjük a zselét, én a főzés mentes változatot szoktam használni, mert gyorsan elkészül.

A tortára csurgatjuk a zselét, nem muszáj mindet felhasználni, mert lehet, hogy túl sok a zselatin a tortára és nem szeretnénk, hogy elázzon a sütemény, ezért csak annyit használjunk amennyi a gyümölcsöket ellepi.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de a legjobb 2-3 órát várni a felvágással, mert az ízek addigra érnek össze és a piskótánk is a kívánt állagot éri el.

WP_000747

 

WP_000745

Szólj hozzá!

Grillezett füge-melegben remek desszert, vagy előétel

2015. július 06. 16:01 - krisztinakonyhaja

Lassan kezd érni a füge és ebben a melegben inkább eszünk gyümölcsöt, mint húst. Remek alkalom a fügéket meggrillezni. Desszert helyett is kínálhatjuk, de önmagában is remek előétel.

Kb. 10 szem füge
2 ek. rózsavíz
1/2  mk. fahéj
1 ek. cukor
3-4 ek. görög joghurt
kb-3-4 szem dió darálva
Kevés méz

A fügét félbevágjuk, majd az előzőleg cukorral és fahéjjal elkevert rózsavízbe mártjuk, majd egy csepp olívaolajjal meglocsolt sütőn meggrillezzük, oldalanként kb. 2 perc szükséges.
A meggrillezett fügére egy kis kanál görög joghurtot kanalazunk, majd megszórjuk egy kevés darált dióval és mézet csorgatunk rá.

Szólj hozzá!

Sárgadinnye-krémleves, 2 variáció és ráadásul főzés nélkül

2015. július 04. 13:22 - krisztinakonyhaja

Ilyen melegben hűthetjük magunkat krémlevesekkel is, a sárgadinnye az egyik kedvenc gyümölcsöm, így mindig készül belőle leves is.
Ne feledjük, hogy a leveshez érdemes nagyon érett dinnyét választanunk, mert a kissé zöld belsejű dinnye nem biztos, hogy ugyanolyan finom ízt eredményez.

Melegebb napokon igyekszünk a lehető legkevesebb időt a tűzhely mellett tölteni, ezért is jó, ha van a tarsolyunkban olyan leves, amit nem kell főzni.

1 nagy érett sárgadinnye
porcukor (a dinnye édességétől függően, reméljük nem tököt fogunk ki)
1 csipet fahéj
2 dl tejszín

A második variációhoz amaretto likőrből 1 mk.

A dinnyét félbevágjuk kimagozzuk, a húsának a háromnegyedét leturmixoljuk, majd cukorral és a fahéjjal is átmixeljük, végül hozzáadjuk a tejszínt elkeverjük és jól behűtve dinnyekockákon/csíkokon tálaljuk.

A második variációnál hozzáadjuk az amaretto likőrt is a mandulával remek összhangba kerülnek.

Készen is van a könnyű nyári levesünk.

A tetejére mentalevelet teszünk.

Szólj hozzá!

Részletes programterv Siófok - Veszprém - Hasznos tippek a Balatoni vakációhoz

2015. július 03. 15:38 - krisztinakonyhaja

Tudni kell, hogy általában mindent túlszervezek. Nincs ez másképp a családi nyaralások alkalmával sem. Tudom néha idegesítő szokás, de igen hasznos. A nyaralás alatt szeretünk jönni-menni, látnivalókat megnézni, éttermeket kipróbálni.

Mindezt már itthon, jóval a tervezett indulás előtt elkezdem szervezni és bevallom nem kevés időt vesz igénybe, de milyen jó amikor a nyaralás idején csak előveszem a kis papírt. GPS belőve és indulhat a túra. Tudom, tudom elavult módszer papírra tervezgetni, de az mindig minden körülmények között nálunk van és nem merül le, nem megy el a vétel, szóval praktikus.

Általában ilyenkor részletes költségvetést is készítek, hogy ne érjenek váratlan meglepetések (plusz kiadások azért mindig jönnek rá) Az étterembe hárman mentünk és nyári melegben egyikünk sem kívánt túl sok és nehéz ételt így az árak is ez alapján kerültek feltüntetésre.

Előre tervezve sem voltak olcsó kirándulások, pedig igyekeztünk tartani magunkat a tervhez. Az éttermek étlapjáról is időben tájékozódtunk, még itthon és ki-ki kiválasztotta a kedvencét, persze volt, hogy ez borult, mert éppen akkor már nem ez volt a kedvenc.

Kép

Múlt évben a Balatonon töltöttünk pár napot, ebből 5 napot kirándultunk, a többi strandolással telt el. Az idő szinte végig remek volt. A programok viszont idén is aktuálisak lehetnek a Balaton és környéke szerelmeseinek.

Megosztom veletek a programtervemet, hátha valakinek hasznos lesz még idén nyáron vagy akár ősszel, de lehet, hogy éppen jövőre jön majd jókor.

Következzenek címek, árak, ételek és fotók és 1-1 hely ahol érdemes megállni.

Nézzük, hogy hol jártunk és miről fog szólni a beszámoló:

Siófok, Tihany, Balatonfüred, Balatonkenese, Veszprém

A kirándulások akár önállóan 1-1 napra is betervezhetőek.

1 nap.

Siófok

Délelőtt:

Galérius Fürdő

http://galerius-furdo.hu/

 

3 órás belépők:                         Egész napos belépők:

Felnőtt: 2400 Ft                       F: 2900 Ft

Gyerek:1200 Ft                        Gy: 1600 Ft

Nyitva: 9-21, Siófok -Szabadifürdő , Szent László utca. 183.

Szép kártyát elfogadnak

Ebéd :

http://www.bellaitaliasiofok.hu/, Siófok Fő tér 4.

Délután:

Víztorony, Szabadság tér

Belépő: F: 850 Ft, Gy: 350Ft (6-10 év) Gy: 650 (10-16 év)

Sajnos Siófokra nem vittünk fényképezőgépet, így fotó innen: http://siofok.varosom.hu/latnivalok/muemlekek/Viztorony-3.html

 

Siófok Víztorony 2012 - felújítva  - Siófoki Víztorony

A víztoronyban Kilátó-Oxigén Központ-Élmény Központ és Kávézó működik.

2. nap

Balatonkenese

Felmentünk a Balatonakarattyai kilátóhoz, ahol kicsit meglepődtem, mert nem hagyományos kilátó van, hanem a szikla széléről csodálhatjuk meg a panorámát. A címet érdemes beállítani: Koppány sor Balatonakarattya-Balatonkenese 8172, 47° 0′ 58.5072″ N18° 9′ 16.2072″ E

WP_20140710_005

 Sokan panaszkodnak, hogy nincs jó reggelizőhely a Balaton partján, de most figyeljetek, mert de bizony van. Reggelizni itt érdemes http://www.katicapekseg.hu/, 8174 Balatonkenese, Fő utca 21.

A Katica Pékség Kávé-és Teaház nagyon nagy kínálattal rendelkezik, azt mondom akár Budapest közepén is megállná a helyét. A kiszolgálás kedves, gyors, pontos. Csodálatos, hangulatos reggelizőhely a Balaton mellett. Mindenképpen álljatok meg 1-2 vagy akár több friss süteményért.

Kép forrása:http://www.katicapekseg.hu/

Ezután csak sétálgattunk a környéken, majd megebédeltünk a Hotel Marina Port-ban http://www.hotelmarinaport.hu.

Szabó Csaba Executive Chef bizony érti a dolgát, mert fantasztikus volt minden, amit kóstoltunk.

A Toszkán paradicsomleves zellerrel és parmezánnal, mesés ízorgia, tömény, de finom, lágy ízek. A friss fűszeres csirkenyárs is nagyon ízletesen volt elkészítve,  a gyerek menüből pedig a bolognai spagetti nagyon ízlett a gyerkőcnek, szerintem nem is volt kicsi adag, attól függetlenül, hogy gyerek menüknél szerepelt az étlapon. A  desszertek közül pedig a somlói mignon csíkosan névre hallgató költeményt próbáltuk ki, komolyan mondom hármunknak elég volt desszert gyanánt, zseniális volt. Igaz nem voltunk annyira éhesek, de kb. 7000 Ft-ból ebédeltünk  nagyon finom ételeket.

Fotót készíteni már csak az ebéd legvégén jutott eszembe, bocs a szétcincált desszert miatt, pedig tényleg gyönyörű volt, amikor kihozták.

Mind az étteremről, mind pedig a kiszolgálásról csak legekben lehet beszélni.

WP_20140708_048

 

A délután hátralevő részében a strandon lóbáltuk a lábunkat, de azért egy félelmetes viharban is részünk volt, nézzétek csak.

Tájkép vihar után:

WP_20140708_059

WP_20140709_004

Balatonkenesén velük is találkozhattok, az apuci elég vehemens, de iszonyat aranyosak.

WP_20140705_022

 

3. nap

Balatonfüred

Délelőtt:

Annagora Aquapark

Balatonfüred, Fürdő utca 35.

Belépő:

Ny:

F.:2500 Ft, Gy: 2000 Ft, Szép kártyát elfogadnak.

A csúszdajegyeket pluszban meg kell venni.

5 csúszás 1500 Ft

Ebéd:

http://www.balatonetterem.hu/  Kisfaludy utca 5.

Délután

Tagorre sétány északi részén július 10-től 21 édesvízi akvárium mutatja be a Balaton élővilágát.

Belépő:

F: 1000 Ft, Gy: 500 Ft (7-14 év) Diák, nyugdíjas: 750 Ft

4. nap

Tihany

Délelőtt:

Levendula Ház http://www.levendulahaz.eu/

Tihany, Major utca 67.

A parkolás az épület előtt ingyenes, itt érdemes letenni az autót és az Apátságot könnyű 5-8 perces sétával elérhetjük, ott már nehézkes és fizetős a parkolás.

Belépők:

F: 900 Ft, Gy: 450 Ft (3-14 év) Diák, nyugdíjas: 750 Ft

Nyitva: 9-19

A látogatóház interaktív. Lápjárástól a régi kőzetmozgásokon, vulkánon keresztül sok dolgot kipróbálhatunk, de kb. 20-30 percig tart a séta, ennyi nekünk elég volt, hogy körbejárjunk. Majd az udvaron egy tanösvény és egyéb érdekességek várják a kicsiket és nagyokat. A házban kis ajándékbolt is működik.

WP_20140709_012

WP_20140709_023

WP_20140709_080

Ebéd

Adler Hotel http://www.adlerhoteltihany.hu/

Felső Kopaszhegyi út 1/A

 

Délután

Bencés Apátság

I. András tér 1.

Belépők:

F: 1000 Ft, Gy: 500 Ft Ny: 9-18

Az Apátság lábánál egy kis kézműves fagyizóban nagyon finom levendula fagyi is van, ne hagyjátok ki.

WP_20140709_024

WP_20140709_027

WP_20140709_041

WP_20140709_049

WP_20140709_031

WP_20140709_067

WP_20140709_069

WP_20140709_064

 

5. nap

Veszprém

Nálunk ez a kirándulás vasárnapra esett, mert nem hagyhattam ki a híres bolhapiacot.

Már reggel hatkor kint voltunk a Házgyári úton egy kis kincskeresés céljából. Alkudni szinte mindenhol lehetett, de gyerekkel kicsit nehezebb, mert a fifikás eladók látják, ha szeretne valamit a gyerek és akkor nehezen engednek. Azért sikerült beszerezni egy régi farm játékot, még fel kell kicsit újítani, de állatokkal mindennel együtt volt 1000 Ft, repülőt, modell vasúthoz épületeket, húsvéti dekorációt, bűvész játékot stb. szóval a gyűjtő szenvedélyemnek hódoltam rendesen, alkudtam és alkudtam, ha egyedül megyek 3-4 órát nézelődök, az biztos.

Így 2 óra múlva elindultunk és egy gyorsétteremben megreggeliztünk, onnan pedig irány a várva várt állatkert. Bevallom kicsit féltem, mert rossz gyerekkori emlékek tódultak elő, büdös , kicsi és levegőtlen helyiségekbe zsúfolt állatok, mert igen még a ’80-as években ilyen volt, de az állatkert szeretetem győzött és mentünk.

Veszprém, Kittenberg Kálmán utca 17.

Belépők:

F: 2400 Ft Gy: 1600 Ft, Szép kártyát elfogadnak Ny: 9-18

A nap folyamán több alkalommal is tartanak bemutatókat

 Az állatkert valami fantasztikus, ha Veszprémbe jártok ne hagyjátok ki. Gyönyörűen fel van újítva és a munkálatok még mindig folynak. Tisztaság és rend körös körül. Remek kis játszóház rész van kialakítva a gyerekeknek, ott nincs külön belépő díj. A kifutók tágasak, az állatok barátságosak szinte látszott, hogy imádják a fényképezőgépet.

Egy újabb fantasztikus élménnyel gazdagodtunk.

 

WP_20140713_023

WP_20140713_054

WP_20140713_070

WP_20140713_072

WP_20140713_110

WP_20140713_149

 

Ebéd

Elefánt étterem http://elefantetterem.hu/

Délután:

Várnegyed, az óváros térről nyílik.

Tűztorony:

Belépő: F. 400, Gy, 300, családi olcsóbb: 800 Ft

Dubniczky palota, Vár utca 29.

F: 1200 Ft, Gy: 800 Ft

Kombinált belépő is kapható.

WP_20140713_167

WP_20140713_170

WP_20140713_172WP_20140713_175

WP_20140713_182

WP_20140713_189

WP_20140713_207

Több Veszprémi info: http://veszpreminfo.hu/

Köszönöm, hogy velem tartottál, remélem találtál pár hasznos információt. 

WP_20140708_092

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása