Krisztina Konyhája

Karácsonyi könyv szemezgető

2011. december 18. 16:15 - krisztinakonyhaja

Milyen jó lenne ezeket a könyveket megkapni karácsonyra, na jó nem vagyok telhetetlen 1 is elég lenne :)
Szeretnék egy kis körképpel nektek is segíteni, hogy milyen kínálatból válogathatunk idén, főleg amit biztos érdemes is megvenni, illetve azzal is segíteni szeretnék, hogy hol érdemes megvenni, ezért összehasonlítottam 4 könyvkereskedés árait. Remélem nektek is hasznos lesz ez a szemezgető.

Külföldről

Az első és egyúttal a kedvenc Jamie Oliver




Ár körkép:
http://bookline.hu             4875 Ft
http://www.alexandra.hu  4875 Ft
http://www.lira.hu            5525 Ft
http://www.libri.hu/          6175 Ft, törzsvásárlóknak: 5525 Ft

Kylie Kwong, Kínai konyha - egyszerűen


Kwong, Kylie: Kínai konyha - egyszerűen 

http://bookline.hu             6715 Ft
http://www.alexandra.hu  5925 Ft
http://www.lira.hu            6715 Ft
http://www.libri.hu/          7505 Ft

Gordon Ramsay, Világkonyha


Ramsay, Gordon: Világkonyha 


http://bookline.hu             6375 Ft
http://www.alexandra.hu  5625 Ft
http://www.lira.hu            6375 Ft
http://www.libri.hu/          7125 Ft

Thomas Keller, Bouchon


Keller, Thomas: Bouchon - A legfinomabb bisztróételek egy világhírű séf tálalásában 



http://bookline.hu              6630 Ft
http://www.alexandra.hu   5850 Ft
http://www.lira.hu             6630 Ft
http://www.libri.hu/           7410 Ft

Heston Blumenthal, A tökéletesség nyomában


Blumenthal, Heston: A tökéletesség nyomában - Klasszikus ételek újragondolva 



http://bookline.hu              Csak előjegyezhető
http://www.alexandra.hu   3675 Ft
http://www.lira.hu             4165 Ft
http://www.libri.hu/           4655 Ft 

Rick Stein, Francia Odüsszeia


Stein, Rick: Francia odüsszeia 


http://bookline.hu               5400 Ft
http://www.alexandra.hu    4499 Ft
http://www.lira.hu              Nem található
http://www.libri.hu/            Nem található

Itthonról

Mautner Zsófia, Gyere velem főzni! Slambuctól bambuszig


Mautner Zsófia: Gyere velem főzni! - Slambuctól bambuszig 






http://bookline.hu               3817 Ft
http://www.alexandra.hu    3368 Ft
http://www.lira.hu              3816 Ft 
http://www.libri.hu/            4266 Ft

Vrábel Krisztina, Főzd magad! Házi finomságok


Vrábel Krisztina: Főzd magad! - Házi finomságok 



http://bookline.hu               3783 Ft
http://www.alexandra.hu    3338 Ft
http://www.lira.hu              4005 Ft  
http://www.libri.hu/            4228 Ft

Ugrai-Nagy Tünde, Manókonyha


Ugrai-Nagy Tünde: Manókonyha - Szakácskönyv gyerekeknek 


http://bookline.hu                2805 Ft
http://www.alexandra.hu     2475 Ft
http://www.lira.hu               2805 Ft
http://www.libri.hu/             3135 Ft

Lőrincz Tímea, A tortadíszítés alapjai


Lőrincz Tímea: A tortadíszítés alapjai 




http://bookline.hu                3570 Ft
http://www.alexandra.hu     Nem adta ki a kereső
http://www.lira.hu               3570 Ft
http://www.libri.hu/             3990 Ft

Papp Emese, A nők lapja konyha 100 legjobb süteménye


Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye 


http://bookline.hu                3315 Ft
http://www.alexandra.hu     2925 Ft
http://www.lira.hu               3315 Ft  
http://www.libri.hu/             3705 Ft

Bede Róbert-Serényi Zsolt, Receptdaráló


Bede Róbert - Serényi Zsolt: Receptdaráló 







http://bookline.hu                 3222 Ft
http://www.alexandra.hu      2843 Ft
http://www.lira.hu                3032 Ft
http://www.libri.hu/              3601 Ft




Havas Dóra, Lila Füge szakácskönyv


Havas Dóra: Lila Füge szakácskönyv 


http://bookline.hu                 3817 Ft
http://www.alexandra.hu      3368 Ft
http://www.lira.hu                3592 Ft
http://www.libri.hu/              4266 Ft

Nálam idén ezekkel a könyvekkel nem lehetne mellé lőni. 

Kellemes szemezgetést kívánok!


Szólj hozzá!

Mázas répa

2011. december 14. 13:39 - krisztinakonyhaja

Ez az egyszerű finomság akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de fogyaszthatjuk önmagában nasiként is.

8 db répa
1 tk. olíva olaj
2 tk kakukkfű
2 tk. cukor
1/2 tk. só
3/4 bögre víz
kevés mazsola /elhagyható/

 A répát megtisztítjuk és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Az olajjal, sóval, cukorral és kakukkfűvel elkevert vízbe tesszük és lefedve 4 órára hűtőbe tesszük. Majd az egészet egy lábasba öntjük és kb. 10 perc alatt letakarva puhára pároljuk (figyeljünk nehogy elfogyjon alóla a víz), majd ismét kb. 10 perc alatt kevergetés mellett elfőzzük a vizet, így a répa finom, fényes mázat kap.
Mazsolával díszítjük.







8 komment

Karácsonyi szemezgető

2011. december 12. 10:50 - krisztinakonyhaja

A mikulás kitekintő után ismét a neten barangoltam ezúttal karácsony-konyha témában nézelődtem.
Nekem ezek tetszettek, remélem Nektek is tetszeni fog.

Talán nem titok, de imádom a sütitartó alkalmatosságokat, a karácsonyi darabokat főleg, ez is egy helyes sütitartó télapó.
Santa cookie jar from Sainsbury's | Product Finder | Housetohome.co.uk

Na ez a nem semmi, talán nem is fűznék hozzá semmit, ha itthon is kapható lenne biztos beszereznék belőle, bár nem tudom felhasználnám-e rendeltetésszerűen :)

Christmas pudding bin bags from Suck UK | Product Finder | Housetohome.co.uk

forrás

Ez a sütitartó gyönyörű!
Santa Clause With Christmas Tree And Toys Cookie Jar For the Holidays!

forrás

Szívesen kipróbálnám a készletet
christmas cake mold ,bakeware,kitchenware

Csak úgy cuki.. mint a repülő mókusok

bigger product image



bigger product image

Egyik kedvenc:

bigger product image


bigger product image

Ezt imádom:
bigger product image

forrás


Praktikus és dekoratív


Santa Says Ho Ho Wine Stopper Ornament



Yummy Yuletide Gingerbread Measuring Spoons
Loaf Pan-Cardinal (Christmas)

forrás

A tortatartókat eleve szeretem, ez meg ráadásul karácsonyi is, hmmm :)




Nagyon jópofa



Ti is észrevettétek, hogy az amerikai filmekben karácsonykor mindenki ilyen bögrékből iszik, kár, hogy itthon még nem láttam, mert oda és vissza vagyok értük



Hát nem ennivaló?



forrás


Ez is valami csoda ötletes
Jolly Santa Cupcake Tree

Nordic ware Snowflake Shortbread Pan, Nordic ware Snowflake Shortbread Pan

Ilyen palacsintát én is szívesen készítenék/ennék reggelire


Chrstmas Morning Pancake Pan

Hát nem is tudom, szerintetek? Á ez már túlzás lenne :))
Christmas Cracker Apron



3-D sütiforma, kell nekem :)

3-D Holiday Cookie Cutters
3-D Holiday Cookie Cutters

forrás

A minimalista
Luxury Interior Christmas

Nekem ez valahogy nem jön be, pedig a konyha alapból tetszene
Unique Solutions Christmas

A férfias karácsonyi konyha
Sleek Style Christmas

Kellemes bár a fenyőágakra tettem volna egy két piros díszítést, így olyan kopár
Classic Christmas Ideas

Ez a vidéki stílus viszont elragadó, bájosan zsúfolt, nálam ez a nyerő



forrás

4 komment

Kakukkfüves vadas

2011. december 11. 14:32 - krisztinakonyhaja

Bármennyire is hihetetlen még sosem készítettem vagy ettem vadast  EDDIG  és ez itt mostantól teljesen meg fog változni, mert az egyik kedvencem lesz az biztos.
Nem tudom az okát miért nem kóstoltam még sosem a vadast, hiszen férjem egyik nagy kedvence, de valahogy a 10 év alatt úgy alakult, hogy én nem készítettem neki, viszont amikor a szüleihez utaztunk és jött a kérdés, hogy mit ennél kisfiam egyből jött rá a válasz is VADAST!, tehát olyan nagyon nem szenvedett a hiányában mielőtt valaki sajnálkozni kezdene. Általában többféle étel készült eme látogatásainkkor és a vadas nálam itt is mindig kimaradt.
Most viszont rászántam magam az elkészítésre, mert nem volt semmi amit különösebben ettem vagy kipróbáltam volna, tehát épp nem a családomat vetettem alá a kísérletezési kedvemnek, de amikor megkérdeztem életem párját mit enne egyből jött a válasz VADAST, de úgysem csinálsz, de most csak azért is nekiálltam, beleástam magam a net gasztrobugyraiba és összeállítottam egy nekem tetsző receptet. Az eredmény pedig a szakértő szerint élete eddigi legjobb vadasa lett.  Ez hatalmas dicséret volt, mert úgy készítettem, hogy semmiféle előízlelési alapom nem volt, szóval örülök és ezentúl a vadas az itthoni étlap rendszeres szereplője lesz.

1 kg sertéscomb
1 fehérrépa
1 sárgarépa
1 szelet zeller
1 vöröshagyma
4 babérlevél
10 szem szemes bors
2 ek mustár
3 ek liszt
2 kispohár tejföl
3 kiskanál cukor
só, bors
kakukkfű /ízlés szerint/
olaj

A húst szeletekre vágjuk, a babérlevéllel, kakukkfűvel, szemes borssal ízesített olajban 1 éjszakát pácoljuk.
Az olajat másnap leszűrjük,-a fűszereket félretesszük- felhevítjük és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük benne, ha sok lenne az olajunk a végén picit öntsünk le belőle. Visszatesszük az olajba a fűszereket és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Beletesszük a karikára vágott répát, zellert, a félbevágott hagymát, megsózzuk. A húst puhára főzzük. Amikor megpuhult kiszedjük a húst egy tálra, a babérlevelet és a borsot kivesszük a főzőléből, a zöldségeket pedig kevés főzőlével összeturmixoljuk. Az összeturmixolt zöldségeket visszahelyezzük a főzőlébe, majd mustárral, cukorral és kevés borssal, ha szükséges még sóval is ízesítjük. A lisztet összekeverjük a tejföllel, majd óvatosan a szafthoz keverjük, ezután visszatesszük a húst a szaftba és átforraljuk.
Zsemlegombóccal vagy spagettivel tálaljuk.


5 komment

Gesztenyés mézeskalácsos bonbon

2011. december 04. 12:04 - krisztinakonyhaja

Igazából a cím kicsit csalóka, mert valójában nem bonbon, mert 1. még sosem készítettem bonbon és ezután sem sokszor fogtok bonbonról olvasni nálam, mert ezt meghagyom a profiknak, tényleg nagyon sok remek blog van ebben a témában. 2.  a recept nélkülöz minden profi technikát, vagy eszközt

Mégis miért érdemes elkészíteni?

1. könnyen sütés, tojás, liszt nélkül elkészíthető
2. remek kis kapszlikba pakolhatjuk és  ajándékba is adhatjuk, vagy még jobb a vendégek fogadására
3. kívül roppan, belül krémesen lágy
4. igazi karácsonyi ízvilág
5. nem kell sütéssel vacakolni, nagyon hamar készen van (persze a hűtést leszámítva)
6. a megkeményedett mézeskalácsot sem kell a kutyával megetetni :)

Nem először készítettem ezt a variációt, amit én magam kísérleteztem ki, nálunk bejött ez az ízvilág így évente egyszer el szoktam készíteni.

A recept:

40 dkg gesztenyemassza
20 dkg cukor 1 dl víz
maradék mézeskalács, ami elég kemény ahhoz, hogy ledaráljuk, vagy ennek hiányában babapiskóta vagy háztartási keksz, de amennyiben az utóbbi kettőt használjuk akkor egy kk. mézes fűszerkeveréket adjunk hozzá, /legjobb vegyesen mézeskalács+keksz, így kapjuk meg a leghamarabb a megfelelő állagot/.
rumaroma ízlés szerint és kevés vaníliaaroma
étcsokoládé
a díszítéshez gyöngycukor és aszalt gyümölcs, jelen esetben sárgabarackot használtam

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd ezt hozzáöntjük a rumaromával, vaníliával ízesített és áttört gesztenyemasszához, majd elkeverjük és annyi mézeskalácsot darálunk bele, amennyitől a massza könnyen formázhatóvá válik, de figyeljünk, hogy ne legyen túl száraz, mert akkor nem lesz belül puha a bonbonunk.
Vizes kézzel tetszőleges formákat készítünk a masszából, amihez segítségül hívhatunk süti kiszúró formákat is és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük, majd ráöntjük az olvasztott csokoládét és szépen elsimítjuk rajta. Amikor kihűlt betesszük a hűtőbe pár órára, legjobb egy éjszakára. Másnap kapszlikba tesszük és díszítjük.

Plusz egy 5let, ha szeretnénk a masszát formára kiszúrt piskótára is állíthatjuk, így akár karácsonyi süteményt is varázsolhatunk belőle könnyedén

Látjátok tényleg köze sincs a profi bonbonokhoz, de pofon egyszerű és finom. :)


1 komment

Kifőztük- egy kis "kóstoló"

2011. december 01. 20:22 - krisztinakonyhaja

Már nincs sok idő, ezért aki szeretne hozzájutni a Kifőztük csapata által készített karácsonyi különszámhoz most még elküldheti a támogatását cserébe megkapja a kiadványt.
Részletek Kifőztük Karácsony oldalon

Egy levest készítettem a kiadvány számára, ami nem más, mint  áfonyakrémleves fahéjas habgaluskával, egy kis "kóstoló":



Biztos nem fogtok csalódni az újságban ezúttal is nagyon színvonalas kiadvány született, de győződjetek meg róla a saját szemetekkel ;)
Szólj hozzá!

Programajánló- Adventi vásár Szentendrén

2011. november 27. 14:00 - krisztinakonyhaja

Nagyjából 20 évig éltem Szentendrén, most sem élünk túl messze, így gyakran adódik alkalom egy kis sétát tenni a városban. Ezt a legjobban ilyenkor élvezzük, amikor a gyönyörű kisvárosban szinte tapintani lehet az ünnepi hangulatot. A sétáló utca ilyenkor adventi vásári forgataggá alakul, pici házikókból kínálják a helyi vállalkozások kézműves termékeit, gasztronómiai csodáit.
Remélem lesz, aki kedvet kap és kilátogat egy kis sétára, forró csokira, vagy éppen a koripályára-mert bizony idén már ez is van-, vagy akár a karácsonyi múzeumba. Eme utóbbiban sajnos nem engedélyezett a fotózás, jobban mondva dehogyisnem 500 Ft-ért lehet fotózni, így nézzétek el, hogy a beszámolóból ez kimarad, de egyébként érdemes betérni, mert gyönyörű régi díszekben gyönyörködhetünk és csodásabbnál csodásabb karácsonyi díszeket vásárolhatunk már kb. 400 Ft-tól.

Itt lehet bővebb információhoz jutni:


Karácsonyi múzeum






Jöjjön mindez képekben


                                              A karácsonyi múzeum bejárata


A Fő tér


Betlehem



                                                                A Fa


                                                        A felújított sétáló utca




                                           
                                     Gasztro finomságokból is válogathatunk

                                           






                                          Remek ajándék lehet és az ára is teljesen ok

Egy kis mellékutca, ezekből nagyon sok van Szentendrén érdemes bebarangolni









Itt készült ez a fincsi forró csoki, mivel Szentendrén található a Szamos Csokoládéműhely, Múzeum és cukrászda, kihagyhatalan

Szaloncukrot kb. 3400 Ft/kg áron láttam
A forró csokit pedig 280 Ft/dl áron adják, de megéri megkóstolni, krémesen lágy, nem túl édes, de nagyon csokis.






Köszönöm, hogy velem tartottatok a virtuális vásárba, ha van kedvetek egészen 2012 január 8.-ig ellátogathattok Szentendrére.
2 komment

Római tojásleves

2011. november 26. 11:13 - krisztinakonyhaja

Figyelem! Egyszerű, villámgyors és nagyon olasz!

1 liter csirkehúsleves
4 tojás
1,5 ek. parmezán
1/4 ek só
1/4 ek bors
1/4 ek petrezselyem
/A sózás az alapleves ízétől függően kicsit változhat/

A tojásokat a sóval és a borssal elkeverjük, majd lassan a leveshez keverjük, 5 percig főzzük, a végén petrezselyemmel megszórjuk.



4 komment

Mit hozzon a Mikulás? Nézelődő

2011. november 20. 18:07 - krisztinakonyhaja

A neten barangolva ezeket a finomabbnál finomabb csokoládé csodákat, sajnos ezek azok, amit tuti nem fog hozni idén a Mikulás, de egy kis virtuális nyálcsorgatásra mindenképpen alkalmasak :)

Ezt nézzétek még Iphone is van náluk, na ezt azértpicit túlzásnak tartom, maradok a hagyományos rénszarvas-mikulás felállásnál
Képek innen:http://www.chocogram.com.au/holidays

O Christmas Tree Chocolate Gifts

IChoc - The Original Chocolate Iphone


Two Funky Chocolate Santa Claus

A következő kettő a kedvencem

Two Christmas Reindeer ChocolatesTen Chocolate Gingerbread Man

Ezt kifejezetten imádom, főleg a mai mézeskalácsház project kudarca után, mert be kell vallanom totális káoszba fulladt az elkészítés, képekben megérne egy misét, hogy mit lehet elrontani, így viszont végig kattogtatnom kellett volna, mert szerintem az első lépéstől elszúrtam valamit. Legközelebb csak ilyet fogok csinálni, feltéve, ha kapok valahol:
Design My Own Gingerbread House

A csodás Belga csokik, ohhh ez is csak vágyálom marad mostanában, de egyszer talán eljutok egy igazi, hamistatlan Belga csokiboltba(már csak egy kisebb vagyont kellene összeszedni, mert az biztos, hogy nem egy csokit vennék :), ha bejutnék... )
Képek innen: http://www.giftsnideas.com/gifts/send-christmas-gifts-to-usa

Na ez aztán a legeslegjobb


Ezek pedig a tetszetős összeállítások, a volna mit csemegézni kategória







A kis helyesek:

innen: http://www.giftbasketsplus.com/holiday-gift-baskets/christmas-gift-baskets/

Happy Penguin Stackable Gift Tower

Snowman's Delight Stackable Gift Tower

A figurák

innen: http://www.thelittlechocolateshop.co.uk/chocolates.aspx?iProd_Cat=chocfigures





Kedvenc figura
innen: http://www.chocolatebuttons.co.uk/christmas/christmas-chocolate-figures-decorated/chocolate-santa-reindeer-on-sledge-16-5cm-high-box-of-12.html

Chocolate Santa & Reindeer on Sledge - 16.5cm High Box of 12

Már "csak" a kalendáriumok vannak hátra

innen: http://www.bridgebuilding.com/catalog/adventchoc1.html

Santa's Toy Shop Chocolate Advent Calendar

innen: http://www.lindt-shop.de

Kinder-Adventskalender

innen: http://netbio.hu/spd/NetBio_943743/Rosengarten_adventi_naptar_Mikulas_ajandekokkal_24

Rosengarten adventi naptár "Mikulás ajándékokkal", 24 ízletes csoki figura számozott ablakok mögött december 1-től 24-ig. -- készlet erejéig

Én ezeket kóstolnám meg, és Ti?

6 komment

Ehető adventi kalendárium

2011. november 19. 19:36 - krisztinakonyhaja

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető adventi kalendáriumot hoztam, ami ráadásul még ehető is, sőt még a gyerekek is szívesen segítenek elkészíteni.

Amire szükségünk lesz

Drót
gyolcs(barkácsár boltban kapható)
pár ág évelő növény
cérna
mézeskalács figurák

A drótból koszorút hajlítunk, körbetekerjük gyolccsal és kialakítjuk az akasztó részt, majd az évelő növényeket beleszúrjuk, nem kell sok, ez inkább minimalista kalendárium.
A mézeskalács figurákat még sütés előtt kilyukasztjuk, majd különböző mérető cérnákkal vagy damillal rákötjük a koszorúra. Nagyon egyszerű, de érdekes dísze lesz a lakásunknak.

Mézes receptet itt találtok






ui.: Facebookon 500 like után játékot hirdetek
6 komment
süti beállítások módosítása